četvrtak, 22. listopada 2009.

NOĆ VJEŠTICA...




Bliži se noć vještica.evo primjera kako možete prozore,balkone...
Za izradu gipsanih figurica posegnite za jednim od savitljivih kalupa iz bogate Halloween kolekcije.
Osim kalupa, trebat će vam: - gips - fun&fancy transfer boje (bijela, crvena, glitter plava, narančasta, crna) - C2 WindowPen žuta koja svijetli u mraku ili fun&fancy koja svijetli u mraku sa šifrom 872 (posebna boja koja u mraku baca fluorescentno zelenkasto svjetlo) - malo žice (ili magneti ako želite figurice zakvačiti na hladnjak)
1. Komadiće žice izrežite i kliještima oblikujte u kukice odgovarajuće veličine.

2. Gips pripremite prema uputi na vrećici, pa izlijte u kalup. 3. Gips se brzo stvrdnjava, stoga odmah ubacite kukice ili magnete. Pustite 30 minuta da se potpuno stvrdne.4. Kalup preokrenite, pa pažljivo potisnite gips iz kalupa. Posebno pazite na tanke dijelove poput vrha šešira ili drške metle.

5. Nožićem pažljivo ostružite suvišne dijelove koji su zaostali od lijevanja gipsa.6. Kistom nanesite WindowPen u željenoj nijansi i tako obojite figurice. Nemojte nanositi predebeli sloj, dapače, dok je boja još vlažna, sav višak razmažite prstom kako bi fini detalji na gipsu u potpunosti došli do izražaja. Igrajte se sa svjetlijim i tamnijim nijansama. 7. Lica vještica, kljun i cijelog duha obojite C2 WindowPen žutom koja svijetli u mraku ili fun&fancy bojom broj 872, a na kraju, kad su figurice gotove, i ostalim figuricama dodajte detalje poput očiju ili zvjezdica nanoseći tanki sloj C2 WindowPen žute i dobit ćete efekt svjetlucanja u mraku. Isto možete učiniti i s grančicama na koje ćete ih objesiti.

Nema komentara:

Objavi komentar