četvrtak, 22. listopada 2009.

NOĆ VJEŠTICA...




Bliži se noć vještica.evo primjera kako možete prozore,balkone...
Za izradu gipsanih figurica posegnite za jednim od savitljivih kalupa iz bogate Halloween kolekcije.
Osim kalupa, trebat će vam: - gips - fun&fancy transfer boje (bijela, crvena, glitter plava, narančasta, crna) - C2 WindowPen žuta koja svijetli u mraku ili fun&fancy koja svijetli u mraku sa šifrom 872 (posebna boja koja u mraku baca fluorescentno zelenkasto svjetlo) - malo žice (ili magneti ako želite figurice zakvačiti na hladnjak)
1. Komadiće žice izrežite i kliještima oblikujte u kukice odgovarajuće veličine.

2. Gips pripremite prema uputi na vrećici, pa izlijte u kalup. 3. Gips se brzo stvrdnjava, stoga odmah ubacite kukice ili magnete. Pustite 30 minuta da se potpuno stvrdne.4. Kalup preokrenite, pa pažljivo potisnite gips iz kalupa. Posebno pazite na tanke dijelove poput vrha šešira ili drške metle.

5. Nožićem pažljivo ostružite suvišne dijelove koji su zaostali od lijevanja gipsa.6. Kistom nanesite WindowPen u željenoj nijansi i tako obojite figurice. Nemojte nanositi predebeli sloj, dapače, dok je boja još vlažna, sav višak razmažite prstom kako bi fini detalji na gipsu u potpunosti došli do izražaja. Igrajte se sa svjetlijim i tamnijim nijansama. 7. Lica vještica, kljun i cijelog duha obojite C2 WindowPen žutom koja svijetli u mraku ili fun&fancy bojom broj 872, a na kraju, kad su figurice gotove, i ostalim figuricama dodajte detalje poput očiju ili zvjezdica nanoseći tanki sloj C2 WindowPen žute i dobit ćete efekt svjetlucanja u mraku. Isto možete učiniti i s grančicama na koje ćete ih objesiti.

utorak, 20. listopada 2009.



2. Svijeća u školjki - izaberite jednu veću školjku i u nju stavite malu svjećicu. Oko svjećice ubacite još koju školjkicu i/ili kamenčiće (možete i ukrasne u plavoj boji). Smjestite je na rub kade i zapalite tijekom zajedničke kupke. Svjećica može biti i s mirisom, npr. oceana ili tropskog voća.

petak, 16. listopada 2009.

DECOUPAGE SA PAPIROM...





Način rada je isti kao i sa salvetama,jedino što se papir mora prije upotrebe barem dvije minute namočiti u vodu.Višak tekućine treba posušiti između par slojeva papirnatih ubrusa,postupak je dalje isti kao i sa salvetama.Prednost ove tehnike je u jačini boja,jednostavnije kombiniranje sa tamnim podlogama na koju se slika može dorađivati akrilnim bojama,sjenčanjima(pittorico) kako bi se što bolje stopili sa podlogom.

srijeda, 14. listopada 2009.







Evo ideje kako se moze lijepo dekorirati cvijece u vazi.

ponedjeljak, 12. listopada 2009.





Primjer kako možete ukrasiti boce,posude za čaj,vaze,uz malo mašte i strpljenja.










Salvetna tehnika...







Evo primjera kako možete uljepšati kutije,bilo od cipela,drvene,metalne...

subota, 10. listopada 2009.



Za izradu ove efektne jesenske dekoracije možete se poslužiti pravim lišćem i plodovima, no želite li dugotrajan ukras, posegnite za umjetnim. U Chemacu ćete naći odličan izbor vrlo uvjerljivih primjeraka raznog voća, povrća, lišća, jesenskih bobica ili gljiva koji svojim izgledom daleko odskaču od jeftinih plastičnih inačica. Osim toga, većina komada već je nataknuta na žicu što će vam uvelike ulakšati posao.
Pripremite još komad cvjećarske spužve, malo sisala i jednu pravu bundevu. Savjet više: zelene su lakše za rezanje i dubljenje od narančastih.
1. Nožem zarežite otvor, pa izdubite unutrašnjost (ostatke ne bacajte, nego ispecite finu bučnicu!)2. Cvjećarsku spužvu oblikujte prema otvoru pa gurnite u rupu. Ako ćete stavljati svježe grančice ili cvijeće, spužvu prije toga dobro namočite.3. Na vrh stavite malo sisala, pa počnite s ubadanjem. Uvijek krenite od rubova prema sredini. Razmjestite prvo krupnije komade, a potom popunjavajte sa sitnijim. Na kraju malo izvucite pokoju vlat sisala, neka strše iz aranžman.

petak, 9. listopada 2009.


Window Color bojama za staklo najčešće se služimo kao dekoracijama za staklo,ali u današnjoj radionici nudimo vam novu ideju - fantastično dekorativno cvijeće. Hoćete li napraviti cvijeće vjerno originalu, ono koje će zamijeniti sezonsko ili ćete dati mašti na volju, ovisi samo o vašim željama.
Pribor:- Window Color (ili FUN&FANCY ili WINDOW PEN) u žutoj i zelenoj boji- transparentna folija za boje za staklo (ili najlon za fascikle)- zeleni svileni (ili krep) papir- alu žica 0.80 ili 1.0 mm (oko 3 metra)- kliješta za nakit- nekoliko žutih ili zelenih perlica

1. Žicu savijte u srcolik oblik. Trebat će vam pet latica za svaki cvijet. Pokušajte žicu očuvati što ravnijom, kako bi kasnije dobro prilegla uz podlogu.2. Oblikovane latice položite na foliju za Window Color boje. Ukoliko neka latica ne priliježe dobro, pritisnite je u dnu nekim težim predmetom. Laticu dobro ispunite bojom pazeći da sloj ne bude pretanak jer će pucati. Ostavite sušiti preko noći.3. Kad su se latice stvrdnule, pažljivo ih odignite od folije. Višak boje, jednostavno odrežite malim škaricama.
4. Perlicu (za tučak) učvrstite žicom i ostavite 10-tak centimetara žice viška.5. Oblik latica pažljivo formirajte prstima izvijajući žicu.6. Skupite latice, u sredinu provucite žicu s perlicom, pa onim viškom žice čvrsto ih zajedno omotajte.
7. Od zelenog svilenog papira (može i krep) izrežite listove i kose trake širine 3 do 4 centimetra. Kapnite kap ljepila ispod samih latica i počnite omotavati stabljiku.8. Kad dođete do mjesta za listove, priljubite ih uz stabljiku i nastavite omotavanjem papirnatom trakicom.9. Kad ste došli do kraja, prstima još malo stegnite omotano i završite opet kapljicom ljepila